Nr. 1/2/56/07.02.2011

07 februarie 2011

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA vă informează că în această dimineaţă, în jurul ore 02.00, pe secţia de circulaţie Bucureşti Nord – Pajura (km 1+150) persoane necunoscute au tăiat 8 cabluri de la instalaţiile de semnalizare şi au furat aproximativ 20 m de cablu.
În urma acestui eveniment, circulaţia trenurilor între Bucureşti Nord şi Pajura, operaţiunile de manevră pe Bucureşti Nord - Griviţa (pe liniile 1-7), dar şi circulaţia la/de la Depoul Bucureşti Călători se desfăşoară la cale liberă, cu verificarea pe teren a poziţiei aparatelor de cale pe toate secţiunile afectate.
Cele mai mari întârzieri, de 60-80 de minute, se vor înregistra la trenurile care sosesc sau pleacă de la/spre Constanţa şi Galaţi. De asemenea, întârzieri de 30-40 de minute se vor înregistra şi la celelalte garnituri, deoarece este afectată şi activitatea în Grupa Tehnică Griviţa (liniile 1-7) şi la Depoul Bucureşti Călători, unde se pregătesc şi formează garniturile şi locomotivele pentru Gara de Nord.
Echipele de intervenţie se află la faţa locului şi desfăşoară lucrări de înlocuire a cablurilor furate, astfel încât circulaţia trenurilor să fie reluată în condiţii normale de trafic.
Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de acest încident şi îi asigurăcă toate măsurile operative întreprinse de angajaţii feroviari au ca principal scop reluarea circulaţiei feroviare în condiţii normale de trafic.
Åžef birou
Oana Brânzan