Nr. 1/2/58/07.02.2011

COMUNICAT DE PRESĂ‚
07.02.2011

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA vă informează că începând cu ora 14.35, circulaţia trenurilor între staţiile Bucureşti Nord şi Pajura a fost reluată în condiţii normale de trafic, după ce la ora 12.30 deranjamentul a fost remediat în proporţie de 90%.
Vă reamintim că, în această dimineaţă, trenurile care aveau ca staţie de plecare sau punct final de călătorie Gara de Nord au înregistrat întârzieri deoarece, în cursul nopţii de duminică spre luni, persoane necunoscute au tăiat 8 cabluri de la instalaţiile de semnalizare şi au furat aproximativ 20 m de cablu, de pe secţia sus-amintită.
În urma acestui deranjament produs la instalaţiile de semnalizare, circulaţia trenurilor s-a desfăşurat la cale liberă, cu verificarea pe teren a poziţiei aparatelor de cale, pe toate secţiunile afectate (Bucureşti Nord - Pajura, Bucureşti Nord - Griviţa, intrare/ieşire Depoul Bucureşti Călători).
Astfel, în intervalul orar 02.30-14.35, 55 de trenuri au înregistrat, în medie, întârzieri de 39 min/tren la sosire sau îndrumare în/din Gara de Nord, iar 16 garnituri de călători au fost anulate. Călătorii afectaţi de aceste anulări au fost direcţionaţi la trenurile următoare aflate în circulaţie.
Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA cere scuze călătorilor pentru diconfortul creat de acest deranjament, şi îi asigurăcă toate măsurile operative întreprinse de angajaţii feroviari au avut ca principal scop remedierea situaţiei în scurt timp şi reluarea traficului în condiţii de siguranţă.
Åžef birou
Oana Brânzan