BIROUL DE PRESĂ‚, INFORMAŢII ÅžI RELAŢII CU PUBLICUL

Nr:1/2/257/07.06.2011

COMUNICAT DE PRESĂ‚

07.06.2011

Compania Natională de Căi Ferate “CFR” SA vă informează că circulaţia feroviară pe relaţia Pasărea - Pantelimon a fost reluată în condiţii normale de trafic pe firul I, începând cu ora 13.30.

La ora 13.30 s-a reluat circulaţia trenurilor în condiţii normale de trafic pe firul I (cu locomotivă electrică), iar pe firul II au început lucrările de înlocuire a componentelor sustrase (linie de contact şi ancore).

În urma acestei defecţiuni, remediată parţial la ora 09.20, când s-a reluat circulaţia cu tracţiune Diesel pe firul II, 9 trenuri de călători au înregistrat o întârziere medie de 46 min/tren.

Situaţia trenurilor care înregistrează întârzieri la destinaţie:

-      P 8031, care circulă pe relaţia Bucureşti Obor – Feteşti – 119 min

-      R 680, care circulă pe relaţia Constanţa – Bucureşti Nord – 57 min

-      P 8022, care circulă pe relaţia Călăraşi Sud – Bucureşti obor – 58 min

-      P 8034, care circulă pe relaţia Feteşti – Bucureşti Obor – 15 min

-      R 682, care circulă pe relaţia Constanţa – Bucureşti Nord – 60 min

-      R 683, care circulă pe relaţia Bucureşti Nord – Constanţa – 38 min

-      Tren Regiotrans 14006, care circulă pe relaţia Braşov – Constanţa – 41 min

-      P 8013, care circulă pe relaţia Bucureşti Obor – Constanţa – 15 min

-      R 685, care circulă pe relaţia Bucureşti Nord – Constanţa – 8 min

Vă reamintim că în această dimineaţă, persoane necunoscute au sustras ancore şi linia de contact între staţiile Pasărea şi Pantelimon, circulaţia feroviară fiind închisă pe ambele fire de circulaţie în intervalul orar 8.00-9.20. Toate trenurile de călători care se aflau în grafic, în intervalul orar menţionat, au fost oprite în staţiile adiacente. După remedierea parţială a defecţiunii (ora 9.20, firul II), trenurile de călători au circulat între staţiile Pasărea şi Pantelimon tractate cu locomotive Diesel.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de acest încident şi îi asigură că toate măsurile operative întreprinse de angajaţii feroviari au avut ca principal scop reluarea circulaţiei feroviare în condiţii normale de trafic.

Nr. Exemplare: 1

Åžef birou,