BIROUL DE PRESĂ‚, INFORMAŢII ÅžI RELAŢII CU PUBLICUL
Nr:1/2/460/26.10.2011

CNCF “CFR” SA informează că în urma analizei economico-financiare pe primele nouă luni ale anului, valoarea pierderilor a scăzut la 262.481.296 lei, ceea ce înseamnă o reducere cu 55,05%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când acestea au fost de 583.922.163 lei.
De asemenea, cheltuielile companiei s-au redus cu 24,47% în primele nouă luni ale anului, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2010, iar cifra de afaceri a crescut cu 6,44%, în trimestrul III 2011, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2010.
Prin continuarea programului de eficientizare a activităţii, CNCF “CFR” SA urmăreşte respectarea angajamentelor Guvernului României cuprinse în Scrisoarea de Intenţie, semnată cu Fondul Monetar Internaţional şi Memorandumul de Înţelegere cu Uniunea Europeană.
Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA desfăşoară o activitate de interes public naţional - realizarea transportului feroviar pe calea ferată, un serviciu public esenţial pentru societate - şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Purtător de cuvânt,
Oana Brânzan