BIROUL DE PRESĂ‚, INFORMAŢII ÅžI RELAŢII CU PUBLICUL

Nr:1/2/409/21.09.2011

COMUNICAT DE PRESĂ‚

21.09.2011

Compania Natională de Căi Ferate “CFR” SA informează că următoarele firme au depus oferte în cadrul licitaţiei pentru atribuirea contractului "Execuţia lucrărilor de construcţii şi instalaţii pe tronsonul Vinţu de Jos - Coşlariu (secţiunea 3 Coşlariu - Simeria):

- IMPRESA PIZZAROTTI & C S.p.a;

- ASTALDI SpA – SC DAFORA SA - asociere;

- IMPREGILO SpA;

- FCC – Alpine – AZVI – STRACO - asociere;

- JV PORR Bau – WIEBE Gmbh & Co KG – HOCHTIEF Solution AG - asociere;

- Sociedad Anonima, De OBRAS Y Servicios, COPASA – ORTIZ CONSTRUCCIONES Y PROYECTOS SA – CONTRATAS Y SERVICIOS FERROVIARIOS SAU - asociere;

- SWITELLSKY – STRABAG – ARCADA – EUROCONSTRUCT – TRANSFEROVIAR GRUP - asociere;

- OHL – OHL ZS – CONFORT – PUENTES - asociere.

Proiectul, aferent obiectivului «Reabilitare a liniei de cale ferată Braşov - Simeria, componentă a Coridorului IV Pan European, pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h» cuprinde lucrări de reabilitare/modernizare a infrastructurii feroviare, în următoarele domenii de specialitate:

a. lucrări la infrastructură şi suprastructură:

- variante traseu - 8,91 km;

- lucrări consolidare - 300 m;

- protecţii albii - 1.790 m;

- poduri - 5 poduri reabilitate şi 12 poduri noi;

- podeţe - 5 podeţe reabilitate şi 13 podeţe noi;

- pasaje denivelate - 8;

b) lucrări de electrificare şi energoalimentare (inclusiv reabilitarea/modernizarea a două substaţii de tracţiune electrică);

c) lucrări de telecomunicaţii feroviare (exclusiv GSM-R);

d) lucrări de construcţii civile (reabilitare clădiri şi spaţii aferente instalaţiilor tehnologice şi publicului călător, peroane, copertine, amenajări pentru persoanele cu dizabilităţi);

e) lucrări de protecţie a mediului.

Valoarea estimată a lucrării este de 877.296.653 RON, fără TVA. Termenul de execuţie va fi de maximum 36 luni de la data atribuirii contractului, iar perioada de garanţie - 24 de luni, de la terminarea lucrărilor. Sursa de finanţare este asigurată din fonduri de coeziune, nerambursabile de la Comisia Europeană, în proporţie de 85% şi contribuţia de la bugetul de stat, în proporţie de 15%.

Purtător de cuvânt,

Oana Brânzan