BIROUL DE PRESĂ‚, INFORMAŢII ÅžI RELAŢII CU PUBLICUL

Nr:1/2/485/09.11.2011

COMUNICAT DE PRESĂ‚

09.11.2011

Compania Natională de Căi Ferate “CFR” SA a atribuit contractul pentru execuţia lucrărilor de construcţii şi instalaţii pe Tronsonul 1 – Frontieră – Curtici – Arad-Km 614 (parte componentă a Coridorul IV paneuropean), consorţiului Astaldi - Swietelsky – Alstom – Euro Construct – Dafora.

Propunerea financiară a consorţiului este de 1.080.484.729,25 lei (echivalentul a 248.199.005,18 euro) fără TVA, iar termenul de execuţie a lucrărilor este de 27 de luni calendaristice. Proiectul cuprinde lucrări de reabilitare/modernizare a infrastructurii şi suprastructurii, electrificare şi energoalimentare, telecomunicaţii feroviare (inclusiv GSM-R) şi lucrări de construcţii civile în staţii.

Termenul pentru depunerea contestaţiilor este de 10 zile de la primirea comunicării.

Contractul va fi co-finanţat de Comisia Europeană (85%), prin Fondul de Coeziune şi de Guvernul României (15%) cu fonduri de la. bugetul de stat

Obiectivul prioritar al contractului este modernizarea Axei Prioritare TEN-T 22, în conformitate cu cerinţele traficului feroviar internaţional şi îndeplinirea condiţiilor tehnice necesare pentru circulaţia trenurilor cu o viteză maximă de 160km/h.

Proiectul pentru Execuţia lucrărilor de construcţii şi instalaţii pe Tronsonul 1 – Frontieră – Curtici – Arad-Km 614, este al doilea proiect major finanţat din fonduri europene, prin programul POS-T 2007-2013, atribuit de Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA în această săptămână. Valoarea primului contract de lucrări -Vinţu de Jos – Simeria - atribuit de CFR SA, luni 07.11.2011, fiind de 1.350.523.773,99 lei (echivalentul a 317.262.679,47 euro), fără TVA.

Åžef birou,

Oana Brânzan