SERVICIUL RELATII MASS-MEDIA                                                                                   Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

CFR SA închiriează 27 de secţii de cale ferată neinteroperabile

Bucureşti, 24 noiembrie 2014

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA organizează marţi 25 noiembrie 2014, la Bursa Română de Mărfuri (BRM), licitaţie publică cu strigare pentru închirierea a 27 secţii CF (980,5 km), care aparţin infrastructurii feroviare neinteroperabile.

Dacă până în prezent secţiile de cale ferată erau licitate grupat, începând cu luna octombrie, operatorii de transport feroviar licenţiaţi vor putea depune oferte pentru una sau mai multe secţii neinteroperabile.

Ofertele depuse se vor deschide marţi, 25 noiembrie 2014, la ora 10.00, la sediul Bursei Române de Mărfuri, persoanele juridice interesate să participe la licitaţie putând depune documentaţia până în ziua derulării procedurii, la ora 09.00. Durata de valabilitate a contractului de închiriere este de 4 ani, iar criteriul de atribuire va fi preţul cel mai mare.

Cele 27 de secţii de cale ferată neinteroperabile care se vor licita marţi, 25 noiembrie 2014, la BRM, se află pe raza sucursalelor regionale de cale ferată Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov, Iaşi, Galaţi şi Constanţa.

Sucursala Regională CF Bucureşti – 5 secţii neinteroperabile

Slobozia Veche – Ţăndărei

Medgidia – Tulcea Oraş

Medgidia – Negru Vodă.

“Ne aşteptăm ca operatorii de transport să sprijine menţinerea transportului feroviar pe aceste secţii neinteroperabile, mai ales că din această lună nu mai există obligativitatea de a licita minimum o grupă de secţii, ei având acum posibilitatea să participle la licitaţie doar pentru o secţie de cale ferată”, a declarat Macarie MOLDOVAN, director general al CFR SA.

CNCF “CFR” SA are posibilitatea să ofere în regim de închiriere - prin licitaţii publice la Bursa Română de Mărfuri -, secţiile de circulaţie aparţinând infrastructurii feroviare neinteroperabile către operatori economici, conform prevederilor HG 643/2011. Operatorii economici, desemnaţi câştigători, sunt obligaţi să preia şi personalul CFR existent sau care îşi desfăşoară activitatea pe secţia sau grupul de secţii aferent necesar pentru asigurarea pachetului minim social existent la momentul închirierii, în conformitate cu prevederile legislative. Prin programul de închiriere a secţiilor de cale ferată neinteroperabilă, CFR SA respectă unul dintre angajamentele asumate în faţa organismelor internaţionale.

...........................................................................................................................................................................................................................................

Şef Serviciu

Declaraţia Reţelei CFR

Dacă doriţi să vizualizaţi Documentul de referinţă al reţelei CFR, sau orice document publicat în legătură cu acesta, apăsaţi aici