SERVICIUL RELATII MASS-MEDIA                                                                                  Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Pe calea ferată se asigură legătura cu toate marile oraşe

Bucureşti, 30 decembrie 2014

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează că la această oră toate magistralele feroviare sunt funcţionale şi asigură legătura cu toate marile oraşe, chiar şi în partea de sud - este a ţării.

Din cauza condiţiilor meteo se menţin anumite restricţii în traficul feroviar pe 4 intervale de staţii de pe raza Regionalelor CF Galaţi şi Constanţa, şi anume:

-          pe sectorul Buzău - Făurei circulă doar trenuri tractate cu locomotivă electrică

-          pe intervalul de staţii Făurei - Barboşi, firul II, se circulă cu tracţiune Diesel, iar pe firul I se patrulează cu pluguri de zăpadă

-          între Făurei şi Ţăndărei trenurile circulă doar tractate cu locomotive electrice

-          între Slobozia Veche şi Ciulniţa trenurile circulă tractate cu locomotive Diesel

Menţionăm că în cursul nopţii trecute echipele de intervenţie au acţionat pentru remedierea defecţiunilor produse, în ziua de 29 decembrie, de fenomenele meteo extreme pe sectorul feroviar Buzău – Făurei – Brăila – Galaţi. De asemenea, s-a acţionat cu pluguri de zăpadă şi pe următoarele secţii de cale ferată:

-          Ploieşti Sud-Urziceni

-          Buzău-Făurei-Feteşti

-          Urziceni-Slobozia

-          Feteşti-Ciulniţa

-          Medgidia-Tulcea

Precizăm că personalul feroviar intervine în continuare pentru curăţarea liniilor şi a macazurilor în gării şi la intrarea în staţii, unde zăpada viscolită se depune în strat gros.

CFR SA cere scuze pasagerilor pentru întârzierile înregistrate în trafic, din cauza vremii nefavorabile, şi le multumeşte pentru înţelegere, context în care îi asigură că toate măsurile operative întreprinse de angajaţii feroviari au ca principal scop circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă.

...........................................................................................................................................................................................................................................

Şef Serviciu

DRR 2018        DRR 2019