SERVICIUL RELATII MASS-MEDIA                                                                            Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr:7/3/2/08.01.2015

Bucureşti, 08 ianuarie 2015

Circulaţia trenurilor pe întreaga reţea feroviară se desfăşoară în condiţii de siguranţă, însă, din cauza temperaturilor scăzute înregistrate la nivelul solului, s-au intersificat operaţiunile de verificare a componentelor infrastructurii, condiţii în care garniturile pot ajunge la destinaţie cu întârzieri, în medie, de 30 de minute.

Menţionăm că pe reţeaua feroviară interoperabilă nu sunt linii de cale ferată închise, însă din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, personalul feroviar verifică la intervale scurte de timp starea tehnică a şinelor, macazurilor, liniilor de contact, atât la intrarea sau ieşirea din staţiile de cale ferată, dar şi în linie curentă, astfel încât să se intervină şi să se remedieze orice posibilă defecţiune tehnică semnalată pe calea ferată.

Angajaţii companiilor feroviare sunt la dispoziţia călătorilor prin informarea permanentă despre circulaţia trenurilor aflate în grafic, precum şi prin intervenţia cu personal specializat, astfel încât traficul să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, pe toate rutele de cale ferată.

De asemenea, în condiţiile în care a fost emisă o nouă avertizare de vreme rea - ploi, intensificari ale vântului şi polei, valabilă de vineri, ora 10:00, până sâmbătă la ora 14:00, recomandăm călătorilor ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească (numerele de telefon de la staţiile CFR).

........................................................................................................................................................................................................................................

Şef Serviciu

DRR 2018        DRR 2019