INFO CĂLĂTORI

 

Informatii din circulaţie

Informaţiile din circulaţie sunt variabile, valabile doar pentru data şi ora solicitării lor. 

Nu ne asumăm răspunderea pentru eventuale pagube directe, indirecte sau circumstanțiale produse prin utilizarea acestor informații

În caz de urgenţe, apelaţi numărul european unic 112. Gratuit în orice reţea de telefonie

HARTA REŢELEI CFR

 

SERVICIUL RELATII MASS-MEDIA                                                                       Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr:7/3/38/09.02.2015

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

CFR SA închiriează 27 secţii feroviare neinteroperabile

 

 

Bucureşti, 11 februarie 2015

 

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA organizează joi 12 februarie 2015, la Bursa Română de Mărfuri (BRM), licitaţie publică cu strigare pentru închirierea a 900 de km de cale ferată neinteroperabilă, în scopul realizării activităţii de gestionare a infrastructurii şi asigurarea serviciilor de transport public de călători şi/sau de marfă.

 

Persoanele juridice române care au calitatea de operatori de transport feroviar licenţiaţi vor putea depune oferte pentru una sau mai multe secţii neinteroperabile, pe care se poate desfăşura transport de călători, transport de marfă sau transport mixt.

 

Ofertele depuse se vor deschide joi 12 februarie 2015, ora 10.00, la sediul Bursei Române de Mărfuri, persoanele juridice interesate să participe la licitaţie putând depune documentaţia până în ziua derulării procedurii, la ora 09.00. Durata de valabilitate a contractului de închiriere este de 4 ani, iar criteriul de selecţie va fi preţul cel mai mare.

 

Cele 27 de secţii de cale ferată neinteroperabile care se vor licita joi 12 februarie 2015, la BRM, se află pe raza celor 8 sucursale regionale de cale ferată - Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov, Iaşi, Galaţi şi Constanţa.

 

Sucursala Regională CF Bucureşti – 5 secţii neinteroperabile

Ploieşti Vest - Târgovişte Nord - Fieni - Pietroşiţa

Diţeşti - Gura Palăngii

I.L. Caragiale - Diţeşti - Moreni

Ploieşti Nord - Măneciu

Câmpina - Cămpiniţa - Telega

 

Sucursala Regională CF Craiova – 1 secţie neinteroperabilă

Bradu de Sus – Bradu Rafinărie – Pârvu

 

Sucursala Regională CF Timişoara – 3 secţii neinteroperabile

Caransebeş – Bouţari

Haţeg – Subcetate

Oraviţa – Anina

 

Sucursala Regională CF Cluj – 4 secţii neinteroperabile

Câmpia Turzii – Turda

Ilva Mică – Rodna Veche

Botiz – Bixad

Baia Mare - Baia Mare Nord

 

Sucursala Regională CF Braşov - 2 secţii neinteroperabile

Chileni – Voşlobeni

Sebeş Alba - Petreştii de Pădure

 

Sucursala Regională CF Iaşi – 6 secţii neinteroperabile

Dorneşti - Gura Putnei – Putna

Dornişoara – Floreni

Gura Humorului – Dărmăneşti

Crasna – Huşi

Zorleni – Fălciu Nord

Piatra Neamţ – Bicaz

 

Sucursala Regională CF Galaţi - 3 secţii neinteroperabile

Făurei – Tecuci

Mărăşeşti – Panciu

Comăneşti – Moineşti

 

Sucursala Regională CF Constanţa – 3 secţii neinteroperabile

Slobozia Veche – Ţăndărei

Medgidia – Tulcea Oraş

Medgidia – Negru Vodă.

 

“Gestionarii privaţi de infrastructură care se alătură proiectului nostru, prin închirierea uneia sau a mai multor secţii CF, contribuie nu doar la menţinerea transportului feroviar pe aceste trasee, dar şi la revigorarea sistemului feroviar”, a declarat Macarie MOLDOVAN, director general al CFR SA.

 

CNCF “CFR” SA are posibilitatea să ofere în regim de închiriere - prin licitaţii publice la Bursa Română de Mărfuri -, secţiile de circulaţie aparţinând infrastructurii feroviare neinteroperabile către operatori economici, conform prevederilor HG 643/2011. Operatorii economici, desemnaţi câştigători, sunt obligaţi să preia şi personalul CFR existent sau care îşi desfăşoară activitatea pe secţia sau grupul de secţii aferent necesar pentru asigurarea pachetului minim social existent la momentul închirierii, în conformitate cu prevederile legislative. Prin programul de închiriere a secţiilor de cale ferată neinteroperabilă, CFR SA respectă unul dintre angajamentele asumate în faţa organismelor internaţionale.

.....................................................................................................................................................................................................................................

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA- companie care administrează infrastructura feroviară publică - desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

 

Şef Serviciu

Oana BRÂNZAN

Documentul de Referinţă al Rețelei CFR

 

Document de Referinţă al Reţelei (DRR) este elaborat de CFR pentru a descrie serviciile pe care CFR le oferă clienţilor care doresc să opereze trenuri pe infrastructura feroviară administrată de CFR. 

 

 DRR 2019        DRR 2020 PROIECT       ARHIVA