SERVICIUL RELATII MASS-MEDIA                                                                                    Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr:7/3/59/27.02.2015

Bucureşti, 27 februarie 2015

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA va desfăşura în perioada 2 martie - 30 noiembrie 2015 lucrări de construcţie a unui pod nou feroviar între stațiile Ilia şi Dobra (secţia Ilia – Lugoj), în cadrul proiectului Lucrări de reabilitare poduri, podețe și tuneluri de cale ferata SRCF TIMIŞOARA - LOT 3, finanţat cu fonduri europene POS-T.

Proiectul vizează nu doar reabilitarea podului sus-menționat, ci și alte 4 obiective - pod km 12+255, pod km 3+724 linia Lugoj- Ilia, pod km 36+673 și pod km 72+569 linia Simeria- Petroșani, valoarea contractului fiind de 19.502.173,82 lei, fără TVA. Lucrarea va fi executată de firma CONFER GROUP SRL Oneşti, cu închiderea permanentă pentru o perioadă de 9 luni a liniei curente între staţiile de cale ferată Ilia şi Dobra Hm.

În perioada execuţiei lucrărilor vor avea loc următoarele modificări în circulaţia trenurilor:

în perioada 01 martie - 30 noiembrie

·         trenul IR 1812/-1 Timişoara Nord–Lugoj – Dobra  – Ilia– Sibiu se anulează

în perioada 01/02 martie - 29/30 noiembrie

·         trenul IR 1837/-2 Iaşi – Ilia – Lugoj – Timişoara Nord va circula ca tren IR 12837/-2 pe ruta deviată Iaşi (plecare 19.25) – Ilia – Glogovăţ – Aradu Nou –Timişoara Nord (sosire 11.40)

în perioada 02/03 martie - 29/30 noiembrie

·         trenul IR 1838/-1 Timişoara Nord–Lugoj–Ilia–Iaşi va circula ca tren IR 12838/-1 pe ruta deviată Timişoara Nord (plecare 16.55) –Aradu Nou –Glogovăţ – Ilia – Iaşi (sosire 10.25)

·         trenul IR 1819/-2 Timişoara Nord – Lugoj – Ilia  –Târgu Mureş se anulează

în perioada 02 martie – 30 noiembrie

·         trenul IR 1820/-1 Timişoara Nord – Lugoj – Ilia – Târgu Mureş se anulează

în perioada 02 martie - 01 decembrie

·         trenul IR 1811/-2 Sibiu–Ilia–Dobra – Lugoj–Timişoara Nord se anulează

Pentru trenurile 13382/13384 care circulă în relația Lugoj – Simeria (sosire în staţia Dobra în jurul orei 05.44) şi 13375/13385 care circulă în relația Simeria– Lugoj (sosire în staţia Ilia în jurul orei 15.47) antreprenorul va asigura transbordare auto pe relaţia Dobra – Ilia şi retur.

Menţionăm căvor interveni modificări şi în graficul trenurilor Regio care circulă pe secţia Ilia – Lugoj, acestea fiind urmând a fi anunţate la nivel local, în staţiile de plecare /sosire.

Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a operatorului naţional de transport feroviar de călători, să solicite informaţii la numărul de telefon 021/9521, sau să se adreseze personalului feroviar din gări.

...........................................................................................................................................................................................................................................

Şef Serviciu

DRR 2018        DRR 2019