DIRECŢIA RELAŢII INTERNAŢIONALE ŞI MASS-MEDIA

Serviciul Relaţii Mass-Media                                                                          Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr:7/3/134/17.04.2015

Tipografia Căilor Ferate Române a ieşit din insolvenţă

Bucureşti, 17 aprilie 2015

Societatea Tipografica Filaret S.A, filială a CFR SA, a ieşit din procedura de insolvenţă, sentinţa fiind pronunţată de Tribunalul Bucureşti, după trei ani de reorganizare şi redresare economico-financiară.

Tipografia Filaret a fost înființată în octombrie 1893 ca urmare a trecerii Căilor Ferate în administrația statului și implicit a creșterii nevoii de materiale tipărite, iar din anul 2001 şi-a desfăşurat activitatea ca filială a CNCF CFR SA.

În urma programului de reorganizare şi redresare economică, derulat în perioada 2011-2014, pierderile societăţii au scăzut de la 6,81 mil. lei (în 2012), la 239.084 lei în (decembrie 2014), conform datelor statistice preliminate.

Tipografia Filaret, cunoscută pentru tradiţia tipăririi broşurii Mersul Trenurilor, va trebui să facă faţă, în perioada următoare, unei noi provocări pe piaţa tiparului pentru securizarea clienţilor tradiţionali şi să identifice noi oportunităţi de îmbunătăţire a portofoliului pe o piaţă concurenţială.

...............................................................................................................................................................................................

Şef Serviciu

DRR 2018        DRR 2019