INFO CĂLĂTORI

 

Informatii din circulaţie

Informaţiile din circulaţie sunt variabile, valabile doar pentru data şi ora solicitării lor. 

Nu ne asumăm răspunderea pentru eventuale pagube directe, indirecte sau circumstanțiale produse prin utilizarea acestor informații

În caz de urgenţe, apelaţi numărul european unic 112. Gratuit în orice reţea de telefonie

HARTA REŢELEI CFR

 

DIRECŢIA RELAŢII INTERNAŢIONALE ŞI MASS-MEDIA

Serviciul Relaţii Mass-Media                                                                             Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

Ziua Feroviarilor sărbătorită în Gara de Nord pe acordurile viorii STRADIVARIUS Elder-Voicu

 

 

Bucureşti, 22 aprilie 2015

 

Joi, 23 aprilie, Ziua Feroviarilor va fi sărbătorită în Gara de Nord, printr-un recital al artistului ALEXANDRU TOMESCU la vioara STRADIVARIUS Elder-Voicu, moment artistic care va transforma cea mai importantă staţie de cale ferată într-o locaţie culturală, animată de muzica lui George Enescu.

 

Călătorii care se vor afla joi în Gara de Nord, între orele 11.30 – 12.30, devin oaspeţii feroviarilor la zi aniversară, o zi specială care va fi sărbătorită într-un stil clasic, în acordurile unei viori Stradivarius.

 

Prin măiestria artistului internaţional Alexandru TOMESCU dorim să readucem muzica lui Enescu pe peroanele gării de Nord, Geroge Enescu fiind unul dintre mentorii culturii româneşti care îşi găsea inspiraţia călătorind cu trenul.

 

Vă reamintim, că prima administraţie feroviară de stat din România a luat naştere la data de 23 aprilie 1880, printr-un decret semnat de Principele României Carol I şi I. C. Brătianu. La o distanţă istorică de 119 ani, mai exact în anul 1999, la iniţiativa Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR”- SA, Ziua Feroviarilor devine zi festivă, printr-o hotărâre de guvern, şi este sărbătorită anual pe data de 23 aprilie.

................................................................................................................................................................................................

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA- companie care administrează infrastructura feroviară publică - desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

Şef Serviciu Relatii Mass-Media

Oana BRÂNZAN

Documentul de Referinţă al Rețelei CFR

 

Document de Referinţă al Reţelei (DRR) este elaborat de CFR pentru a descrie serviciile pe care CFR le oferă clienţilor care doresc să opereze trenuri pe infrastructura feroviară administrată de CFR. 

 

 DRR 2019        DRR 2020 PROIECT       ARHIVA