DIRECŢIA RELAŢII INTERNAŢIONALE ŞI MASS-MEDIA

Serviciul Relaţii Mass-Media                                                                             Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Ziua Feroviarilor sărbătorită în Gara de Nord pe acordurile viorii STRADIVARIUS Elder-Voicu

Bucureşti, 22 aprilie 2015

Joi, 23 aprilie, Ziua Feroviarilor va fi sărbătorită în Gara de Nord, printr-un recital al artistului ALEXANDRU TOMESCU la vioara STRADIVARIUS Elder-Voicu, moment artistic care va transforma cea mai importantă staţie de cale ferată într-o locaţie culturală, animată de muzica lui George Enescu.

Călătorii care se vor afla joi în Gara de Nord, între orele 11.30 – 12.30, devin oaspeţii feroviarilor la zi aniversară, o zi specială care va fi sărbătorită într-un stil clasic, în acordurile unei viori Stradivarius.

Prin măiestria artistului internaţional Alexandru TOMESCU dorim să readucem muzica lui Enescu pe peroanele gării de Nord, Geroge Enescu fiind unul dintre mentorii culturii româneşti care îşi găsea inspiraţia călătorind cu trenul.

Vă reamintim, că prima administraţie feroviară de stat din România a luat naştere la data de 23 aprilie 1880, printr-un decret semnat de Principele României Carol I şi I. C. Brătianu. La o distanţă istorică de 119 ani, mai exact în anul 1999, la iniţiativa Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR”- SA, Ziua Feroviarilor devine zi festivă, printr-o hotărâre de guvern, şi este sărbătorită anual pe data de 23 aprilie.

................................................................................................................................................................................................

Şef Serviciu Relatii Mass-Media

DRR 2018        DRR 2019