Serviciul Relaţii Mass-Media.............................................................el/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905DIRECŢIA RELAŢII INTERNAŢIONALE ŞI MASS-MEDIA

Nr:7/3/268/27.07.2015

CFR SA reabilitează 1 pod şi 6 podeţe de cale ferată în judeţele Sălaj şi Bihor

Bucureşti, 27 iulie 2015

Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA şi SOCIEDAD ANONIMA DE OBRAS Y SERVICIOS - COPASA au semnat un contract în valoare de 22,17 mil. lei pentru reabilitarea a 7 obiective de cale ferată de pe raza Regionalei CF Cluj.

Termenul de execuţie a lucrărilor estede maximum 17 de luni (la care se adaugă cele 12 luni perioada de garanţie), sursa de finanţare fiind asigurată din fonduri externe nerambursabile FEDR în proporţie de 85%, şi din fonduri de la Bugetul de Stat în proporţie de 15%.

În perioada desfăşurării lucrărilor de reabilitare, pe segmentele de cale ferată unde vor funcţiona şantierele, trenurile vor circula cu restricţie de viteză, fie pepoduri provizorii între staţiile Stana - Huedin şi Bratca – Şuncuiuţ, fie alternativ pe câte un fir de circulaţie între Oradea Est şi Oradea, funcţie de graficul de execuţie stabilit.

Programul de reabilitare a celor 7 obiective situate pe tronsonul Bucureşti - Episcopia Bihorare drept scop îmbunătăţirea condiţiilor de transport pentru pasageri şi mărfuri, prin creşterea vitezei, a confortului şi a siguranţei pe calea ferată.

.....................................................................................................................................................................................................................

Şef Serviciu

DRR 2018        DRR 2019