DIRECŢIA RELAŢII INTERNAŢIONALE ŞI MASS-MEDIA

Serviciul Mass-Mediaşi Marketing.................................................................Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr: 17/2/369/30.09.2015

Încă un pas!

Astăzi, 30 septembrie 2015, a intrat în circulaţie primul tren de călători care va asigura legătura directă pe cale largă, între Chişinău şi Iaşi (gara Socola), fără transbordare la frontieră.

Reprezentanţii companiilor feroviare din România şi Republica Moldova, Dan M. Costescu, director general al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA şi Iurii Topală, director general al Î.S. Calea Ferată din Moldova, au semnat convenția privind reglementarea traficului feroviar de frontieră şi accesul trenurilor CFM pe teritoriul României.

Zilnic, două trenuri de călători vor asigura legătura feroviară între România și Republica Moldova, pe relaţia Chişinău - Iaşi (Socola), cu plecare din Chişinău la ora 6:17, iar din Socola la ora 17:08.

Acordul privind introducerea noii curse feroviare de călători a fost stabilit pe 8 septembrie 2015 la Iaşi, între Iulian Matache, ministrul Transporturilor din România şi Iurie Chirinciuc, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor din Republica Moldova, în cadrul Reuniunii bilaterale a ministrilor transporturilor.

..............................................................................................................................................................................................................................................

Contact:

Oana BRÂNZAN,

Şef Serviciu Mass-Media

Tel: 0740.121.759

Declaraţia Reţelei CFR

Dacă doriţi să vizualizaţi Documentul de referinţă al reţelei CFR, sau orice document publicat în legătură cu acesta, apăsaţi aici

Pentru descărcare, apăsaţi aici