DIRECŢIA RELAŢII INTERNAŢIONALE ŞI MASS-MEDIA

Serviciul Mass-Mediaşi Marketing.....................................................................Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr: 17/2/439/08.12.2015

CFR SA pune în funcţie noua instalaţie de dirijare a traficului

între Buftea şi Crivina

Bucureşti, 08 decembrie 2015

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA desfăşoară, în această perioadă, lucrări de punere în funcţie a noii instalaţii de dirijare a traficului feroviar între Buftea şi Chitila, lucrări care fac parte din proiectul pilot ERTC/ERTMS (nivel 2).

Lucrările de punere în funcţie a noului sistem de coordonare şi dirijare a traficului feroviar se vor finaliza joi, 10 decembrie 2015, şi vor afecta circulaţia trenurilor care tranzitează următoarele staţii de cale ferată:

- staţiile Chitila, Buftea şi Periş - 07.12.2015 ora 09:00 – 08.12.2015, ora 04:00;

- staţiile Buftea, Periş şi Crivina - 08.12.2015 ora 04:00 – 09.12.2015, ora 14:00;

- staţiile Periş, Crivina şi Brazi - 09.12.2015 ora 09:00 – 10.12.2015, ora 19:00.

Proiectul pilot ETCS/ERTMS nivel 2 are ca principal scop întocmirea unui set de reguli de operare din punct de vedere tehnic şi comercial, conform normelor europene. Acest set de reguli de operare, împreună cu echipamentele speciale montate în cale, vor constitui baza de implementare a sistemului ETCS/ERTMS, nivel 2 pe tot Coridorul IV paneuropean.

Principalele beneficii ale sistemului pilot ETCS/ERTMS nivel 2, sunt următoarele:

-          îmbunătăţirea siguranţei circulaţiei;

-          creşterea capacităţii de transport;

-          creşterea vitezei de circulaţie.

Prin utilizarea sistemului ETCS/ERTMS nivel 2 se asigură un grad de siguranţă mult crescut faţă de sistemul clasic (INDUSI) sau aplicaţiile ETCS/ERTMS de nivel 1, fără transmisii de date. Implementarea acestui proiect pilot operaţional ETCS/ERTMS nivel 2 are drept scop eficientizarea coordonării traficului, cu implicaţii directe în sporirea siguranţei feroviare şi îmbunătăţirea condiţiilor de călătorie pe calea ferată, conform standardelor europene”, a declarat Marius CHIPER, director general al CFR SA.

Pentru informaţii actualizate despre întârzierile care se înregistrează în graficul de circulaţie al trenurilor, călătorii sunt rugaţi să consulte pagina de internet a operatorului naţional, să solicite informaţii la numărul de telefon 021/9521, sau să se adreseze direct link-ul http://www.cfr.ro/webcam.php.

..................................................................................................................................................................................................................................

Şef Serviciu

DRR 2018        DRR 2019