SERVICIUL MASS-MEDIA                                                                        Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

CFR SA acționează cu pluguri pentru deszăpezire în partea de sud-est a țării

Bucureşti, 17 ianuarie 2016

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SAvă informează că traficul feroviar este adaptat pe întreaga rețea la condițiile meteo de viscol și ninsori abundente, 3 pluguri intervenind în acest moment pentru deszăpezirea liniilor în partea de sud-est a țării, unde rafalele de vânt ating și 80 km/h.

Pe mai multe secții de circulație din sud-estul țării s-a redus numărul de trenuri, măsură necesară fie din cauza viscolului, fie pentru a facilita accesul cu pluguri pentru deszăpezirea liniilor de cale ferată.

La această oră, 39 de trenuri de călători au fost anulate pe următoarele relații:

-          București Nord – Constanța

-          București Obor – Constanța

-          Constanța - Mangalia

-          Constanța - Țăndărei

-          Țăndărei – Fetești

-          Tulcea – Medgidia

-          București Nord - Târgoviște

Pe segmentele de cale ferată București - Lehliu, Urziceni - Slobozia și Videle - Giurgiu acționează plugurile pentru deszăpezire, iar personalul feroviar intervine constant pentru curățarea liniilor și a componentelor de cale ferată, la intrarea și ieșirea din gări.

Pasagerii sunt rugați să plece la drum doar dacă este necesar și de asemenea, doar după ce s-au informat telefonic la gara din localitatea despre graficul de circulație al trenului cu care intenționează să călătorească.

Pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web http://www.cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/2273-camere-web din gările București Nord, Brașov, Craiova și Timișoara care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor, precum și programul trenul meu http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren care oferă informații în timp real cu privire la localizarea trenurilor înscrise în circulație.

Funcție de evoluția vremii, CFR SA va restricționa circulația trenurilor de călători și de marfă pe segmentele unde zăpada viscolită poate crea probleme în trafic, astfel încât să evităm blocarea acestora în zonele cu viscol și ninsori abundente.

CFR SA îi asigură pe călători că toate măsurile operative întreprinse în această perioadă de angajaţii feroviari au ca principal scop circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă.

……………………………………………………………………..................………………………….…………………………………………………….

Şef Serviciu