DIRECŢIA RELAŢII INTERNAŢIONALE ŞI MASS-MEDIA

Serviciul Mass-Mediaşi Marketing.................................................................Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr: 17/2/………………/……………….2016

Bucureşti, 23 martie 2016

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că trenul IR 1772 care circulă în relaţia Galaţi - Bucureşti Nord a lovit o autocisternă la trecerea la nivel cu calea ferată de la km 25+000, de pe secţia de circulaţie Căciulaţi - Baloteşti. Trecerea la nivel este semnalizată cu indicator rutier Crucea Sfântului Andrei.

În urma impactului locomotiva a fost avariată, iar mecanicul trenului grav rănit, fiind necesară intervenţia reprezentanţilor SMURD. Cei aproximativ 100 de pasageri nu au fost în pericol, 8 dintre aceştia fiind deja transportaţi cu un microbuz către aeroport, iar restul au fost preluaţi cu mijloace auto către Bucureşti. Trenul de călători îşi va relua circulaţia cu o altă locomotivă, după eliberarea gabaritului şi verificarea liniei de către reprezentanţii companiei.

Până la redeschiderea circulaţiei pe segmentul feroviar Căciulaţi - Baloteşti (linie simplă), trenurile care ajung în zona respectivă vor staţiona temporar în gările adiacente.

CFR SA depune toate eforturile pentru reluarea circulației în condiții de siguranță, în cel mai scurt timp.

......................................................................................................................................................................................................................

Şef Serviciu

Red: 23.03.2016

Declaraţia Reţelei CFR