DIRECŢIA RELAŢII INTERNAŢIONALE ŞI MASS-MEDIA

Serviciul Mass-Mediaşi Marketing.................................................................Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

CFR SA alocă 28,2 milioane lei de la bugetul statului pentru lucrări de reparaţii pe raza regionalelor Bucureşti, Timişoara şi Constanţa

Bucureşti, 25 mai 2016

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA continuăprogramul de întreţinere şi reparaţii curente la infrastructura feroviară, în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de călătorie pe mai multe intervale de staţii de pe raza de activitate a regionalelor Bucureşti, Timişoara şi Constanţa. Valoare totală estimată a lucrărilor este de 28,2 milioane lei, iar sursa de finanţare este asigurată din fonduri de la bugetul de stat.

Pe raza Regionalei CF Bucureştivor demara în perioada următoare lucrările de reparaţii la instalaţiile de dirijare a traficului(SCB/CED/BLA) pe intervalele de staţii Săbăreni-Ciocăneşti, Ciocăneşti-Ghergani, Titu-Fusea, Mătăsaru-Găeşti şi în staţia Găeşti, lucrări în valoare de 1,6 milioane lei, care vor contribui la creşterea siguranţei şi a gradului de confort. De asemenea, tot pe raza acestei regionale sunt în curs de execuţie lucrări de reparaţii la componentele infrastructurii - linii, instalaţii, poduri/podeţe - în valoare totală de 9,2 milioane lei. Segmentele de cale ferată unde activează şantierele feroviare sunt: Videle-Răduleşti, Răduleşti-Târnavele, Târnavele-Vlaşca, Vlaşca-Toporu, Toporu-Chiriacu, Chiriacu-Stăneşti, Stăneşti-Bălănoaia, Jilava-Vârteju, Grădinari-Vadu Lat, Jilava-Chiajna, Jilava-Vârteju, Chitila-Chiajna, Titu-Târgovişte, Giurgiu-Videle (podeţ km 52+540), Mogoşoaia - Baloteşti, Săbăreni-Chitila, Videle-Ciolpani şi în staţiile Târnavele, Vlaşca, Toporu, Chiriacu, Stăneşti,Jilava,Târgovişte-Sud şi Mogoşoaia.

Pe raza Regionalei CF Timişoaras-au semnat contracte în valoare de 4,4 milioane lei, pentru lucrări de reparaţii în vederea ridicării restricţiilor de viteză pe linii directe din staţiile Chizătău, Topleţ, Remetea Mare, Jabăr, Belinţ, Topolovăţul Mare dar şi pe segmentul Valea Cerne – Topleţ, la km 67+550-67+750. În derulare pe această regională mai sunt şi lucrările de reparaţii la instalaţiile de dirijare a traficului(SCB/ BLA) pe distanţele Gavojdia-Tapia, Călan Băi-Călan, Vinga – Sag şi Simeria Triaj - Pui – Livezeni, a căror valoare financiară este de 2,1 milioane lei.

Pe raza Regionalei CF Constanţaau fost semnate contracte în valoare de 7,1 milioane lei şi s-au predat amplasamentele pentru demararea lucrărilor de reparaţii la componentele infrastructurii feroviare - aparate de cale, instalaţii sau pasaje CF – în zona staţiilor Constanţa, Medgidia şi pe intervalul Urziceni – Ţăndărei. În curs de execuţie pe această regională sunt lucrările de reparaţii la instalaţiile de dirijare a traficului în staţiile, Feteşti, Slobozia Sud, Constanţa, Costineşti, Călăraşi Sud şi de revopsire a podurilor metalice, a căror valoare contractuală se ridică la suma 3,8 milioane lei.

Lucrările de reparaţii se vor executa în cursul acestui an, în paralel cu asigurarea traficului în condiţii optime pe toate segmentele de cale ferată menţionate şi au drept scop îmbunătăţirea condiţiilor de călătorie prin creşterea vitezei de circulaţie şi a gradului de confort.

................................................................................................................................................................................................................................

cid:image001.jpg@01D1B5CB.7E478560Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA- companie care administrează infrastructura feroviară publică - desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Şef Serviciu Mass-Media

Tel. 0740.121.759