Direcţia Comunicare şi Relaţii Externe                               Tel/Fax:021/ 3117080, CFR 122905

Serviciul Comunicare Mass-Media

Nr. 17/2/209/10.06.2016

Pasarela din staţia CF Arad a fost deschisă publicului călător

Bucureşti, 10 iunie2016

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că în data de 09.06.2016 a fost deschisă publicului călător pasarela din staţia CF Arad.

Construcţia pasarelei este parte a proiectului „Reabilitare a liniei de cale ferată Frontieră - Curtici – Simeria, componentă a Coridorului IV Pan European, pentru circulaţia trenurilor cu viteza maxima de 160 km/h Tronsonul 1: Frontieră –Curtici – Arad – Km 614”, în care s-a prevazut executarea unor lucrări de modernizare a cladirii de călători şi a peroanelor din staţia CFR Arad.

Lucrările au început în anul 2012 şi au fost executate de către Asocierea ”ALSTOM TRANSPORT S.A. – SWIETELSKI BAUGESELLSCHAFT m.b.H. – ASTALDI S.p.A. – S.C. EURO CONSTRUCT TRADING 98 SRL – DAFORA S.A.”, lider împuternicit al Asocierii fiind ALSTOM TRANS. Valoarea investiţiei este de 33.405.396,41lei.

Pasarela din staţia CF Arad se desprinde din holul central al clădirii de călători şi se dezvoltă sub forma unui pod peste linii. Aceasta are un dublu rol: distribuirea pasagerilor la peroane, respectiv spaţiu de aşteptare şi comerţ / servicii pentru călători.

În spaţiul pasarelei s-a amenajat un birou tehnic pentru impiegatii de mişcare, asigurând accesul acestora mai direct şi rapid la liniile de cale ferată.

Aceasta a fost dotată cu toate facilităţile pentru călători şi pentru persoanele cu mobilitate redusă (lifturi, scări rulante, marcaje speciale, etc).

.......................................................................................................................................................

Compania Naţionalăde Căi Ferate „CFR” SA - companie care administreazăinfrastructura feroviarăpublică- desfăşoarăo activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Serviciul Comunicare Mass-Media

Declaraţia Reţelei CFR

Dacă doriţi să vizualizaţi Documentul de referinţă al reţelei CFR, sau orice document publicat în legătură cu acesta, apăsaţi aici

Pentru descărcare, apăsaţi aici