INFO CĂLĂTORI

 

Informatii din circulaţie

Informaţiile din circulaţie sunt variabile, valabile doar pentru data şi ora solicitării lor. 

Nu ne asumăm răspunderea pentru eventuale pagube directe, indirecte sau circumstanțiale produse prin utilizarea acestor informații

În caz de urgenţe, apelaţi numărul european unic 112. Gratuit în orice reţea de telefonie

HARTA REŢELEI CFR

 

Direcţia Comunicare şi Relaţii Externe                               Tel/Fax:021/ 3117080, CFR 122905

Serviciul Comunicare Mass-Media                    

Nr. 17/2/209/10.06.2016

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Pasarela din staţia CF Arad a fost deschisă publicului călător

 

Bucureşti, 10 iunie2016

 

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că în data de 09.06.2016 a fost deschisă publicului călător pasarela din staţia CF Arad.

Construcţia pasarelei este parte a proiectului „Reabilitare a liniei de cale ferată Frontieră - Curtici – Simeria, componentă a Coridorului IV Pan European, pentru circulaţia trenurilor cu viteza maxima de 160 km/h Tronsonul 1: Frontieră –Curtici – Arad – Km 614”, în care s-a prevazut executarea unor lucrări de modernizare a cladirii de călători şi a peroanelor din staţia CFR Arad.

Lucrările au început în anul 2012 şi au fost executate de către Asocierea ”ALSTOM TRANSPORT S.A. – SWIETELSKI BAUGESELLSCHAFT m.b.H. – ASTALDI S.p.A. – S.C. EURO CONSTRUCT TRADING 98 SRL – DAFORA S.A.”, lider împuternicit al Asocierii fiind ALSTOM TRANS. Valoarea investiţiei este de 33.405.396,41lei.

Pasarela din staţia CF Arad se desprinde din holul central al clădirii de călători şi se dezvoltă sub forma unui pod peste linii. Aceasta are un dublu rol: distribuirea pasagerilor la peroane, respectiv spaţiu de aşteptare şi comerţ / servicii pentru călători.

În spaţiul pasarelei s-a amenajat un birou tehnic pentru impiegatii de mişcare, asigurând accesul acestora mai direct şi rapid la liniile de cale ferată.

Aceasta a fost dotată cu toate facilităţile pentru călători şi pentru persoanele cu mobilitate redusă (lifturi, scări rulante, marcaje speciale, etc).

 

.......................................................................................................................................................

Compania Naţionalăde Căi Ferate „CFR” SA - companie care administreazăinfrastructura feroviarăpublică- desfăşoarăo activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

 

Serviciul Comunicare Mass-Media

Documentul de Referinţă al Rețelei CFR

 

Document de Referinţă al Reţelei (DRR) este elaborat de CFR pentru a descrie serviciile pe care CFR le oferă clienţilor care doresc să opereze trenuri pe infrastructura feroviară administrată de CFR. 

 

DRR 2018        DRR 2019