DIRECŢIA RELAŢII INTERNAŢIONALE ŞI MASS-MEDIA

Serviciul Mass-Media şi Marketing.................................................................Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr: 17/2/269/25.07.2016

CFR SA alocă 45,5 milioane lei pentru lucrări de reparaţii la infrastructura feroviară pe raza regionalei CF Braşov

Bucureşti, 25 iulie 2016

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA extinde programele de reparaţii la infrastructura feroviară în vederea eliminării restricţiilor de viteză şi a îmbunătăţirii condiţiilor de circulaţie pe mai multe segmente de cale ferată de pe raza regionalei CF Braşov, valoare totală estimată a lucrărilor fiind de 45,5 milioane lei, finanţarea fiind asigurată din fonduri de la bugetul de stat.

Regionala CF Braşova predat constructorilor amplasamentele pentru demararea lucrărilor de reparaţii la instalaţiile de dirijare a traficului (CED/BLA) pe intervalele de staţiiSercaia-Fagaras, Miercurea Sibiului-Apoldu de Sus, Tălmaciu-Sibiu Triaj, Podu Olt-Tălmaciu, Sibiu-Turnişor, Turnişor-Orlat, Orlat-Sălişte, Unirea-Războieni, Aiud-Unirea şi în staţiileDumbravita, Bartolomeu, Sercaia, Brasov Triaj, Arpas, Podu Olt, Seica Mare, Orlat,Malnas Bai, Tusnad Sat, Stanceni, Lunca Bradului, Ditrau, Deda, Targu Mureş Nord, Sf Gheorghe, Izvoru Olt, Gheorghieni, SubcetateMures, Galautas, Aiud. Lucrările, în valoare totală de2,76 milioane lei, au drept scop creşterea siguranţei şi a gradului de confort.

Pe tronsoanele Nădejdea-Mihăileni, Loamneş-Şeica Mare şi Braşov - Deda a fost emis ordinul de începere pentru etapele de expertiză, proiectare şi execuţie lucrări de consolidare la versantul de la km 138+050-142+215, reparaţii la podeţele şi pentru amenajarea albiei râului de la km 422+512 şi de la km 55+980. Valoarea totală a lucrărilor, care vor contribui la îmbunătăţirea condiţiiilor de circulaţie prin eliminarea restricţiilor de viteză existente, este de 2,06 milioane lei.

La ora actuală sunt deja în execuţie lucrările de reparaţii la clădirea de călători şi la tunelul pietonal din staţia Braşov şi la infrastructura feroviară pe linia CF Miercurea Sibiului-Cunţa, precum şi lucrările de revopsire a 66 de poduri metalice situate pe intervalele de staţii: Turnu Roşu-Podu Olt-Tălmaciu, Sibiu-Ocna Sibiului, Apolu de Sud-Miercurea Sibiului-Sebeş Alba-Vinţu de Jos, Băile Tuşnad-Tuşnad Sat, Miercurea Ciuc-Siculeni, Reghin-Dumbrăvioara-Tg Mureş Nord-Tg Mureş-Târgu Mureş Sud, Gen. N. Dăscălescu-Sânpaul-Iernut-Luduş-Gligoreşti-Războieni şi Lunca de Mijloc-Lunca de Sus-Nădejdea-Mihăileni. Valoarea totală a acestor lucrări este de 40,7 milioane lei.

Precizăm că lucrările de reparaţii la componentele infrastructurii feroviare se execută în paralel cu asigurarea traficului în condiţii optime pe toate segmentele de cale ferată menţionate şi au drept scop îmbunătăţirea condiţiilor de călătorie prin creşterea vitezei de circulaţie şi a gradului de confort.

....................................................................................................................................................................................................................

cid:image001.jpg@01D1B5CB.7E478560Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA- companie care administrează infrastructura feroviară publică - desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Şef Serviciu Mass-Media

Tel. 0740.121.759