DIRECŢIA COMUNICARE ŞI RELAŢII EXTERNE

Serviciul Comunicare Mass-Media............................................................Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr: 17/2/403/14.12.2016

Bucureşti, 14 decembrie 2016

Traficul feroviarpe întreaga reţea feroviară se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar viteza de circulaţia trenurilor a fost adaptată la temperaturile scăzute înregistrate la nivel solului, anumite garnituri înregistrând întârzieri în grafic.

Menţionăm că pe reţeaua feroviară interoperabilă nu sunt linii de cale ferată închise, însă din cauza cauza condiţiilor meteo nefavorabile, personalul feroviar desfăşoară verificări la componentele infrastructurii (şine, macazuri, linii de contact) în staţii şi în linie curentă şi intervine pentru remedierea deranjamentelor tehnice semnalate, astfel încât circulaţia trenurilor să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Angajaţii companiilor feroviare sunt la dispoziţia călătorilor prin informarea permanentă despre circulaţia trenurilor aflate în grafic, precum şi prin verificarea şi intervenţia cu personal specializat pe toate rutele de cale ferată.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA recomandă călătorilor ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească - link situație actualizatăhttp://mt.ro/web14/informatii-de-interes-public/comandament-de-iarna/1361-starea-infrastructurii-2.

................................................................................................................................................................................................................................Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA- companie care administrează infrastructura feroviară publică - desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Şef Serviciu Mass-Media

Tel. 0740.121.759