DIRECŢIA COMUNICARE ŞI RELAŢII EXTERNE

Serviciul Comunicare Mass-Media.................................................................Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr: 17/2/13/18.01.2018

Traficul feroviar se desfășoară în condiții de iarnă, nu sunt magistrale feroviare închise

Bucureşti, 18 ianuarie 2018

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează publicul că traficul feroviar este deschis pe toate magistralele de cale ferată, circulaţia trenurilor fiind însă adaptată la condiţiile meteo nefavorabile înregistrate pe raza județelor aflate sub Cod Portocaliu și Cod Galben de vânt puternic şi ninsori viscolite.

La această oră, echipele de intervenție verifică sistemul de alimentare cu energie electrică pe firul II între stațiile Timișu de Sus și Dârste, unde este semnalată o lipsă de tensiune în firul de contact, iar în intervalul orar necesar operațiunilor de verificare și intervenție, traficul feroviar pe această distanță se va desfășura doar pe firul I.

De asemenea, menționăm faptul că, în cursul nopții de 17 spre 18 ianuarie 2018, circulația feroviară a fost întreruptă temporar, de la ora 21.45 la ora 01.50, între stațiile Băile Tușnad și Tușnad Sat, unde personalul feoviar a intervenit pentru eliberarea liniei de cale ferată peste care s-au prăbușit 11 copacii de pe versanți, dar și pentru remedierea deranjamentelor tehnice de la linia de contact. Circulația a fost redeschisă la ora 01.50, iar cele 5 trenuri de călători, care au staționat temporar în gări, și-au reluat traficul în condiții de siguranță.

În continuare, echipele feroviare fac verificări permanente pe toate secţiile de cale ferată de pe raza judeţelor aflate sub incidența celor două coduri de vreme nefavorabilă, iar pe segmentele unde situația o impune se va interveni operativ cu personal și utilaje, astfel încât să menținem operational traficul pe toate magistralele.

Pasagerii sunt rugați ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească. De asemenea, călătorii se pot informa cu privire la ora de sosire/de plecare a trenurilor din gările București Nord, Brașov, Craiova, Iași și Timișoara pe site-ul www.cfr.ro, la domeniul camere web sau accesând direct link-ul http://www.cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/2273-camere-web

CFR SA îi asigură pe călători că toate măsurile operative întreprinse în această perioadă de angajaţii feroviari au ca principal scop circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă.

................................................................................................................................................................................................................................

cid:image006.jpg@01D209E1.75DC2920Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA- companie care administrează infrastructura feroviară publică - desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Şef Serviciu Comunicare Mass-Media

Tel. 0740.121.759