DIRECŢIA COMUNICARE ŞI RELAŢII EXTERNDIRECŢIA COMUNICARE ŞI RELAŢII EXTERNE

Serviciul Comunicare Mass-Media.................................................................Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr.17/2/68/01.03.2018

Toate magistralele feroviare sunt operaţionale

București, 01 martie 2018

CFR SA, administratorul infratructurii feroviare, vă informează că la această oră toate magistralele de cale ferată sunt deschise şi operaţionale, circulaţia trenurilor fiind însăadaptată la condiţiile meteo nefavorabile, în special pe raza judeţelor din jumătatea de sud a ţării unde şi la acestă oră se înregistrează temperaturi negative.

În ultimele 24 de ore, peste 700 de angajati feroviari, pe tură, au verificat liniile de cale ferată şi componentele infrastructurii, acestea fiind menţinutepermanent în stare de funcţionare, în special în jumătatea de sud a ţării, unde s-au înregistrat temperaturi negative de până la -25 de grade C.

La această oră, pentru a se asigura continuitate în circulaţia trenurilor se acţionează cu pluguri pentru deszăpezire pe sectoarele Tulcea Oraş - Tulcea Mărfuri, Medgidia - Târguşor Dobrogea, Constanţa - Mangalia, Feteşti - Bărăganu, Feteşti - Ciulniţa - Călăraşi Nord, Slobozia Veche - Urziceni şi Slobozia Veche - Feteşti, iar la intrarea și ieșirea din toate staţiile de cale ferată personalul feroviar intervine constant pentru curățarea liniilor și a componentelor feroviare.

Pe toate cele 8 regionale de cale ferată se menţine permanent legătura cu toţi operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF), iar personalul de specialitate din regulatoarele de circulaţie acţionează operativ în toate situaţiile în care apar disfuncţionalităţi de natură tehnică la trenurile aflate în circulaţie, astfel încât să reducem perioadele de staţionare, necesare remedierii oricărui deranjament.

Recomandăm tuturor pasagerilor, ca înainte de plecarea la drum, să solicite telefonic informaţii despre orele de sosire şi de plecare a trenurilor la Gara CFR din localitatea, la numărul de telefon 021/9521 - informaţii CFR şi să consulte periodic site-ul operatorului naţional de transport feroviar de călători  www.cfrcalatori.ro, unde sunt anunţate trenurile înscrise în circulaţie sau trenurile anulate.

În situaţia în care, din cauza condiţiile meteo nefavorabile, se impun măsuri speciale de circulaţie, personalul CFR SA va aviza imediat toţi operatorii de transport feroviar, astfel încât aceştia, la rândul lor, să poată anunţa călătorii ce modificări apar în graficul trenurilor programate pentru ziua în curs.

................................................................................................................................................................................................................................

cid:image006.jpg@01D209E1.75DC2920Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA- companie care administrează infrastructura feroviară publică - desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Şef Serviciu Comunicare Mass-Media

Tel. 0740.121.759