CE TREBUIE SA STITI DESPRE CORONAVIRUS!

SERVICIUL COMUNICARE MASS-MEDIA.................................................................Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr: 1/5/354/31.10.2019

CFR SA a desemnat oferta câştigătoare a licitaţiei pentru modernizarea subsecţiunii

Apaţa - Caţa

Bucureşti, 31 octombrie 2019

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a finalizat și emis raportul de reevaluare a ofertelor depuse la procedura de licitaţie publică pentrumodernizarea infrastructurii și suprastructurii feroviare pe subsecţiunea 2 Apaţa - Caţa,aflatăpesecţiunea Braşov - Sighişoara, câştigătoare fiind desemnată oferta depusă de Asocierea RailWorks.

Oferta financiară depusă de Asocierea RailWorksare valoarea de2.723.081.259,87 de RON(fără TVA),contractul de achiziţie publică urmând a fi încheiat şi semnat de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii.

Sursa de finanţare pentru modernizareasubsecţiunii Apaţa - Caţa, în lungime totală de 28,2 km,este asigurată de Comisia Europeană prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF), în proporţie de 81,74%, iar cofinanțarea în proporţie de 18,26% de laBugetul de Stat.

Obiectivul general al contractului este dezvoltarea infrastructurii şi suprastructurii feroviare pentru atingerea vitezei maxime de circulaţie de 160 km/h, pentru trenurile de călători, iar contractul prevede o gamă variată de lucrări de infrastructură şi suprastructură feroviară - terasamente, linii C.F, consolidări de poduri, podeţe, construcţii de tuneluri şi viaducte, pasaje superioare -, lucrări de electrificare şi energoalimentare, telecomunicaţii, semnalizare, fibră optică, instalatii electrice etc.

Prin programele de investiții implementate și derulate pe tronsoanele situate pe Coridorul Rin-Dunăre,compania CFR SA contribuie la dezvoltarea infrastructurii feroviareprin îmbunătăţirea calităţii transportului, sporirea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi la 120 km/h pentru trenurile de marfă, dezvoltarea relațiilor comerciale cu operatorii de transport și, de asemenea, contribuie la relansarea economiei regionale.

................................................................................................................................................................................................................................

Şef Serviciu