CE TREBUIE SA STITI DESPRE CORONAVIRUS!

Serviciul Comunicare Mass-Media                Tel/Fax: 021.311.70.80 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122312/122905

Nr.1/5/764/27.12.2021

Depunere oferte la licitația privind elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru „Electrificarea liniei feroviare Rădulești – Giurgiu Nord

Bucureşti, 27 decembrie 2021

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că azi, 27.12.2021, ora 15:00 a avut loc depunerea ofertelor la licitația privind elaborarea Studiului de Fezabilitate care va sta la baza proiectului de „Electrificare a liniei de cale ferată Rădulești – Giurgiu Nord” (57 km).

Procedura de licitație a avut termen limită de depunere a ofertelor, data de 27.12.2021, ora 15:00, fiind depuse două oferte de către:

• Consis Proiect – ofertant unic;
  • Asocierea ISPCF-Baicons Impex SRL.

Urmează evaluarea ofertelor, în vederea atribuirii contractului de prestări servicii pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate.

Studiul de fezabilitate pentru electrificarea liniei de cale ferată Rădulești - Giurgiu Nord (57 km) trebuie să identifice cea mai eficientă soluție din punct de vedere tehnico-economic, în vederea obținerii sursei de finanțare pentru implementarea obiectivului de investiție, cu asigurarea specificațiilor tehnice de interoperabilitate pe teritoriul României și respectarea conformității standardelor impuse pentru Coridoarele Europene și Coridoarele TEN-T, proiectul de lucrări fiind inclus în PNRR.

Menționăm faptul că, implementarea acestui proiect pentru electrificarea liniei de cale ferată Rădulești-Giurgiu Nord, contribuie în mod direct nu doar la dezvotarea transportului feroviar, dar si la reducerea impactului asupra mediului înconjurător, prin preluarea traficului de marfă de pe ruta București Nord-Jilava - Giurgiu Nord - Giurgiu Nord Frontieră.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt următoarele:

creșterea vitezei medii de circulație a trenurilor;

creșterea atractivității transportului feroviar pe acest tronson;

minimizarea efectelor negative asupra mediului;

creșterea volumului de transport pe calea ferată;

descongestionarea traficului feroviar din București si zonele limitrofe;

menţinerea şi, eventual, atragerea de noi transporturi de pe Coridorul European de Marfă RFC 7 Praga – Atena pe teritoriul României;

creșterea veniturilor CFR din taxa de utilizare a infrastructurii.

De asemenea, Studiul de Fezabilitate va cuprinde inclusiv toate datele necesare pentru obţinerea tuturor avizelor în vederea promovării Hotărârii de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici şi pentru exproprierea imobilelor aferente obiectivului de investiţii ”Electrificarea și reabilitarea liniei feroviare Rădulești – Giurgiu Nord”, inclusiv completarea/modificarea (dacă este cazul) documentației, prin implementarea tuturor cerințelor/solicitărilor emitenților de avize.

Valoarea estimată a contractului este de 3.146.831 RON fără TVA, iar sursa de finantare va fi asigurată din POIM. Durata contractului este de 9 de luni.

..................................................................................................................................................................

Serviciul Comunicare Mass-Media