CE TREBUIE SA STITI DESPRE CORONAVIRUS!

Serviciul Comunicare Mass-Media                Tel/Fax: 021.311.70.80 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122312/122905

Nr 1/5/452/15.06.2022

București, 15 iunie 2022

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că azi, 15.06.2022, ora 15:00, a avut loc deschiderea ofertelor pentru licitația privind ”Proiecte tip Quick Wins”. – Lucrări de eliminare a restricțiilor de viteză pentru reabilitarea parametrilor tehnici ai suprastructurii căii SRCF Timișoara – 5 loturi.

Sucursala Regională CF Timișoara este prima regională care a lansat licitațiile de lucrări tip Quick Wins, urmând ca și celelalte Sucursale Regionale să lanseze licitațiile, funcție de data deschiderii ofertelor, stabilită în SEAP.

Procedura de licitație a avut termen limită de depunere a ofertelor, data de 15.06.2022, ora 15:00, fiind înscriși 5 ofertanți și au fost depuse 5 oferte (câte una pentru fiecare lot) de către: Asocierea SC EUROPAN PROD SA (Lider) – SC CONSTRUCȚII FEROVIARE DRUMURI PODURI SRL                       (Asociat 1) – SC CONSTRUCȚII COMPLEXE BUZĂU SA (Asociat 2) – SC DARIA CONST SRL  (Asociat 3).

Licitația pentru lucrări de tip Quick Wins la Regionala Timișoara, este împărțită în cinci loturi:

• Lot 1 – Lucrări de eliminare a restricțiilor de viteză pentru restabilirea parametrilor tehnici ai suprastructurii căii Linia CF 116 între km 70+402-km-74+600, fir I - valoarea estimată fără TVA: 17.472.729,99 lei;
  • Lot 2 – Lucrări de eliminare a restricțiilor de viteză pentru restabilirea parametrilor tehnici ai suprastructurii căii Linia CF 116 între km 74+600-km 77+870, fir I - valoarea estimată fără TVA: 16.300.140,40 lei;
  • Lot 3 – Lucrări de eliminare a restricțiilor de viteză pentru restabilirea parametrilor tehnici ai suprastructurii căii Linia CF 116 între km 79+500-km 79+848, fir I - valoarea estimată fără TVA: 1.280.877,08 lei;
  • Lot 4 – Lucrări de eliminare a restricțiilor de viteză pentru restabilirea parametrilor tehnici ai suprastructurii căii Linia CF 116 între km 79+878-km 82+100, fir I - valoarea estimată fără TVA: 7.776.732,58 lei;
  • Lot 5 – Lucrări de eliminare a restricțiilor de viteză pentru restabilirea parametrilor tehnici ai suprastructurii căii Linia CF 116 între km 82+100-km 84+710, fir I - Valoarea estimată fără TVA: 13.951.504,46 lei.

Valoarea totală estimată a contractului este de 56.781.984,51 RON, iar finanțarea va fi asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) - conform Tabelului 25 Costul pentru proiectele de tip Quick Wins finantate prin PNRR și conform prevederilor OUG nr. 124/2021, Legii Bugetului de Stat nr. 317/2021, respectiv HG nr. 209/2022.

În cadrul proiectului se vor realiza lucrări de înlocuire la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii pe linii curente și directe.Implementarea proiectului este necesară pentru creșterea siguranței circulației, prin eliminarea riscurilor de producere a accidentelor și a timpilor suplimentari de călătorie.

Urmează evaluarea ofertelor, în vederea stabilirii ofertelor câștigătoare, cu derularea următoarelor etape din procedură (se va realiza pe fiecare lot în parte):

• vizualizarea ofertelor depuse în SEAP;
  • evaluare a garantiei, a informațiilor de participare din DUAE și a documentelor ce îl însoțesc;
  • evaluarea conformității propunerilor tehnice cu prevederile caietuluide sarcini;
  • evaluarea propunerilor financiare, inclusiv verificarea conformității acestora cu propunerile tehnice;
  • evaluarea documentelor suport depuse de ofertantii declarați câștigători, pentru demonstrarea informatiilor din DUAE;
  • transmiterea comunicărilor către fiecare ofertant;
  • semnarea contractului de achiziție sectorială, după trecerea perioadei de depunere a contestațiilor.

...................................................................................................................................................................................................................................................

Serviciul Comunicare Mass-Media